المحرر موضوع: طريقة عمل الروانى  (زيارة 1881 مرات)

0 الأعضاء و 1 ضيف يشاهدون هذا الموضوع.

غير متصل ezz-eldeen

  • المدير التنفيذى
  • المُدير
  • عضو مميز
  • *****
  • مشاركة: 7609
    • http://www.elganna.com
طريقة عمل الروانى
« في: يوم 07-01-2010 , س 05:15:47 صباحاً »
الروانى
[/B]

الشيف حسن
[/I][/B]




المقــــــــادير :


- 150ج سكر ( ¾ كوب )
- 10 بيضات
- 150 ج دقيق (3/4 كوب )
- 50 ج سمولينا (1/4 كوب)
- نص معلقة فانيليا
- جوز هند للديكور
- سيرب خفيف ساخن(كيلو سكر + كيلو ماء + ليمونة بعد الغليان)



الطريقة :


- ندهن صينية بالزبدة ونرشها كويس بالسمولينا
- اضع فى طبق السمولينا و الدقيق واخلطهم كويس بالمعلقة
- اضع الفانيليا على البيض واضع البيض والسكر فى الخلاط لحد ما المقدار يعلى لفوق ثم نضع الدقيق ونخلطهم حتى التجانس ثم نضعها فى الصينية وندخلها الفرن على درجة 160 لمدة نص ساعه
- اول ماتستوى وتطلع نسيها بالسيرب الساخن ونرش جوز هند على وشها كله
وتقدم